Pošiljanje in dostava
POGOJI BREZPLAČNE DOSTAVE
Če je naročilo višje od 50€ vam podjetje Top majice d.o.o. krije strošek dostave. Stranka plača le strošek povratnega prenosa kupnine, toda le v primeru plačila po povzetju.
1. Dostava preko pošte Slovenije ali GLS
Stroški za dostavo v vse kraje Slovenije so enotni in znašajo: 2,50€.
2. Prevzem pri lastniku trgovine
V primeru osebnega prevzema pri lastniku trgovine dodatnih stroškov ni. 
 

Izjava o varovanju osebnih podatkov
 
Varovanje podatkov in zasebnost:
Zavedamo se pomembnosti varovanja osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Podatke, ki jih pridobimo ob registraciji, uporabljamo za izvedbo nakupov in izboljšanje delovanja spletnega mesta. Pridobljenih podatkov brez vašega privoljenja, ne bomo posredovali tretjim osebam. Ob registraciji zbiramo naslednje podatke: ime in priimek, naslov, e-mail in telefonsko številko. Shranjene podatke na spletni strani vedno lahko sami tudi pregledate ali spremenite. To storite tako, da kliknete na povezavo Moj racun in se prijavite s svojim e-mailom in geslom. Če želite, da vaše podatke izbrišemo, nam to prosim sporocite. Na naših spletnih straneh se lahko nahajajo povezave na spletne strani, ki niso v naši lasti. Za varovanje zasebnosti na tovrstnih straneh ne odgovarjamo. O morebitnih spremembah varovanja zasebnosti vas bomo obveščali na teh straneh ali po elektronski pošti. Kontaktirate nas lahko na zgornjem naslovu.


Komunikacija:
Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Odveza odgovornosti:
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega izdelka. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.


Pritožbe in spori:
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@top-majice.com ali po klasični pošti na naslov:
Top Majice d.o.o., Cesta 24 junija 33, 1231 Ljubljana-Črnuče.
Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Pravno obvestilo:
Spletna trgovina, vsi podatki, slike artiklov in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Dostopnost informacij:
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja; kontaktne naslove; bistvene značilnosti blaga oziroma storitev; dostopnost izdelkov; pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve; vse cene jasno in nedvoumno določene; način plačila in dostave; časovno veljavnost ponudbe
  
Kontaktirate nas lahko na spodnjih naslovih:

Top Majice d.o.o. Cesta 24 junija 33 1231 Ljubljana-Črnuče

el.naslov: info@top-majice.com


Pogoji poslovanja
 
Splošni pogoji poslovanja:
Splošni pogoji poslovanja trgovine Top-majice.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene Pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine.
S spletno trgovino upravlja Top Majice d.o.o., Cesta 24 junija 33., v nadaljnjem besedilu ponudnik.
Uporabnik postane vsaka fizična ali pravna oseba, ki preko spletne trgovine odda naročilo ali se prijavi kot nov član. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete Pogoje poslovanja.

Cene:
Vse cene v spletni trgovini so navedene v EUR (evrih) in vključujejo 22% davek na dodano vrednost (DDV). Cene veljajo ob potrditvi naročila s strani ponudnika. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil.

1.) Plačilo po povzetju: Naročilo plačate dostavljavcu, ko vam le-ta dostavi naročeno blago. Pri tej vrsti plačila zaračunamo dodatnih 2,30€ manipulativnih stroškov. Pošta Slovenije poleg tega zaračuna še strošek prenosa denarja. Cenik prenosa denarja si lahko ogledate na strani posta.si

2.) Plačilo preko monete: Ponudnik Mobitel
3.) Plačilo po predračunu: Predračun plačate z plačilnim nalogom na pošti ali banki. Blaga ne odpravimo dokler ni potrditve nakazila na račun. V primeru večjih količin, si pridržujemo pravico zahtevati od stranke plačilo po predračunu, v nasprotnem primeru lahko izdelavo naročila zavrnemo.
4.) Plačilo z kreditno kartico (ponudnik Braintree)


Postopek nakupa:
1. Prejeto naročilo: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo uspešno oddal v procesiranje.
2. V Obdelavi: V roku najkasneje 48 ur ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost izdelka ter potrdi naročilo oziroma ga zavrne. V primeru, da se cena v času obdelave naročila spremeni, se ponudnik zavezuje, da bo poskusil ponuditi uporabniku nižjo ceno ali ponuditi ustrezno rešitev, ki bi bila obojestransko zadovoljiva. Ponudnik si pridržuje pravico, da poklice uporabnika na njegovo telefonsko številko. Pogodba med ponudnikom in uporabnikom je v primeru potrditve naročila s sporočilom "V obdelavi" nepreklicno sklenjena, v primeru zavrnitve naročila pa pogodba ni sklenjena.
3. Blago odposlano: Ponudnik v obljubljenem roku zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim racunom in morebitnimi navodili in garancijskim listom.
Dobavni rok:
Ponudnik se bo potrudil, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih rokih (1-3 delovnih dni). Po oddaji naročila boste prejeli sporocilo z kopijo naročila, ki vsebuje naročene artikle in skupno ceno. V sporočilu naročila bosta navedena tudi telefonska številka in naslov elektronske pošte za stike s kupci, na katerega se lahko obrnete v primeru kakršnihkoli vprašanj ali pripomb v zvezi z vašim naročilom.
V primeru, da blaga, ki ste ga naročili, ni na zalogi, se bomo z vami dogovorili o dobavnem roku.

Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
  • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
  • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tu.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov. Podjetje nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema, v skladu z ZVPot.

 


Pravica do odstopa od nakupa - vračilo blaga

Artikli, ki so izdelani po natančnih navodilih posameznega kupca in prilagojeni njihovim osebnim potrebam zaradi specifičnosti svoje narave niso primerni za vračilo.
V ostalih primerih trgovina Top-majice.com spoštuje 43.č člen ZVPot, ki sporoča sledeče:

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga  podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev skladno s 43.č členom ZVPot. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

O nameravanem vračilu nas prosimo pisno obvestite na kontaktni e-mail info@top-majice.com  Potrošnik mora blago vrniti v 14 dni od sporočenega namena o odstopu od pogodbe. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 (štirinajstih)  dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Spletna trgovina Top-majice.com, si pridržuje pravico, da vračilo poškodovanega, uporabljenega ali izdelka, ki ob vračilu ne vsebuje vseh pripadajočih elementov (škatla, račun, originalno zapakiran, neuporabljen itd) zavrne na stroške pošiljatelja. Zato Vas prosimo, da z izdelkom ravnate gospodarno in pazljivo saj bomo le tako lahko nemoteno izdelek zamenjali ali Vam vrnili denar.


Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun, katerega številko priložite k izdelku in reklamacijskem zapisniku, ki ga vračate oziroma  pošljite po e-mailu na info@top-majice.com

Primer obrazca z informacijami v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe najdete tukaj: POVEZAVA
Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu.
Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Varnost:
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Top majice d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Top majice, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.


Sklepanje in arhiviranje pogodbe:
Pogodbo je možno sklepati v slovenskem jeziku. Pogodba bo shranjena v pisni obliki na sedežu podjetja eno leto od nakupa. Na željo kupca je omogočen dostop do nje na sedežu družbe.
Če imate kakršnokoli vprašanje, nam to prosim javite na email naslov info@top-majice.com

Podatki podjetja

Top Majice d.o.o..

Cesta 24 junija 33

1231 Ljubljana Črnuče

Davčni zavezanec- DA

Identifikacijska Št. za DDV: SI61905666

Matična številka: 3886573000

 

Transakcijski račun: IBAN SI56 3000 0001 0894 494 (Sberbank d.d.)

BIC/SWIFT koda SABRSI2X

 

Vpisani v poslovni in sodni register, Datum vpisa subjekta v register: 11.01.2011, Srg vpisa subjekta:2011/1367 (Okrožno sodišče Ljubljana)